De meeste kinderen zijn helemaal dol op knuffels. Als je door een speelgoedwinkel loopt, zal je al snel merken dat jouw kind veel interesse heeft in knuffels. Het is belangrijk dat jouw kind de knuffel een naam geeft. Wil jij weten waarom dat belangrijk is voor jouw kind? Dan is het handig om hieronder verder te lezen om erachter te komen. 

Belang van een naam 

 De kans is zeker aanwezig dat jouw kind een band gaat opbouwen met de knuffel. Dit is voor kinderen hartstikke normaal en zelfs alleen maar goed. Door de knuffel van een naam te voorzien, kan jouw kind een sterkere band opbouwen. 

 Daarnaast is het bedenken van een naam voor een knuffel natuurlijk goed voor de creativiteit van jouw kind. Het betekent namelijk dat jouw kind fantasie gebruikt en daardoor kan het kind zich verder ontwikkelen. Dit zijn dus belangrijke redenen om de knuffel van jouw kind een naam te geven. Laat het kind wel zelf kiezen! 

Tips voor een naam 

 Nu je het belang van een naam voor een knuffel snapt, is het handig om tips te hebben om die naam daadwerkelijk te bedenken. Misschien heeft jouw kind al zelf een naam bedacht, maar soms komt het voor dat er veel twijfels bestaan. In dat geval kan jij met deze tips jouw kind een beetje helpen met het vinden van de hipste naam voor je knuffel

 De eerste tip is om te kijken naar het soort dier van de knuffel. Vaak is het makkelijk om van de soort een naam af te leiden. De tweede tip is om te kijken naar het uiterlijk van de knuffel. Is de knuffel zacht? Dan kan je misschien daar iets mee doen. De laatste tip is om een woord te vertalen uit een andere taal of een buitenlandse naam te gebruiken. Jouw kind zal echt de uniekste naam hebben. 

Een knuffel kiezen 

 Wil je graag een nieuwe knuffel kopen voor jouw kind, maar weet je niet zo goed wat voor soort je moet kopen? Dan is het handig om eerst te kijken of jouw kind een favoriete diersoort heeft. Als je kind bijvoorbeeld dol is op apen, dan kan je een knuffelaap kopen. Jouw kind zal gegarandeerd dolgelukkig worden. 

 Heeft jouw kind niet echt een favoriete diersoort? Dan zal je zelf creatief moeten zijn en de meeste geschikte knuffel moeten kopen. Een beer is in ieder geval de bekendste soort knuffel in de hele wereld, dus dat is altijd een goede keuze. Daarna zijn knuffels van een hond of een kat populair. Ben je op zoek naar een exotische knuffel? Wat dacht je dan van een olifant?