De geboorte van een nieuw kindje is iets moois en wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk delen met de mensen die je dierbaar hebt. Om dit bekend te maken kun je een geboortekaartje sturen. Dit is leuk voor mensen te ontvangen en aan de hand hiervan kun je ze gemakkelijk uitnodigen om een kijkje te komen nemen naar het nieuwe kindje. Er zijn verschillende thema’s voor kaarten en je kunt er eentje kiezen die past bij jou wensen en bij het kindje. 

 

Voldoende inspiratie

Op het gebied van geboortekaarten zijn er door de jaren heen verschillende ontwerpen bij gekomen. Zo is er voldoende inspiratie die je kunt opdoen, van online platformen tot kaartjes uit je eigen omgeving. Zoals al genoemd zijn er verschillende thema’s waarin geboortekaartjes te vinden zijn en is er voor iedereens wensen dus iets passends te vinden. Zo kun je het kaartje rustig houden en niet veel extra’s toevoegen, of je kunt echt een themakaartje kiezen die bijvoorbeeld passend is bij je kindje. Stel dat de naam van je kindje een mooie betekenis heeft die passend is bij een bepaald thema, is het extra passend om het kaartje hiermee te creëren. 

 

Dierenthema

Een voorbeeld van een thema voor geboortekaarten zijn dieren. Geboortekaartjes dieren zijn er in allerlei verschillende vormen en met verschillende patronen. Zo kun je een kaartje kiezen die in de vorm van een beertje is ontwikkeld of een kaartje waarop een aantal diertjes te zien zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten leuke en schattige kaartjes waar je uit kunt kiezen die jij kant ontwikkelen met de informatie rondom jouw kindje. Online kun je dus voldoende informatie vinden die je kan helpen met het tot stand brengen van het door jou gewenste kaartje.

 

Begin met oriënteren

Als je in verwachting bent is het helemaal niet gek om alvast te bedenken wat voor geboortekaartje je voor je kindje wilt. Als het kindje er uiteindelijk is zul je veel minder tijd hebben hiervoor, dus om het van tevoren allemaal al uitgedacht en desnoods klaar te hebben is niet gek. Zo kun je alvast nadenken over hoe je wilt dat het kaartje eruit komt te zien en jezelf hierover oriënteren. Ook kun je alvast bedenken wat de tekst is die je op het kaartje wilt toevoegen. Dit kunnen een aantal mooie woorden zijn die jou aanspreken en die jij passend vindt bij je kindje. Je kunt er volledig je eigen wensen op loslaten en als het kindje er uiteindelijk is, heb je niet meer de stress om een geboortekaartje te moeten ontwikkelen. Deze heb je dan al klaar en kunnen gemakkelijk naar je dierbaren gezonden worden zodat ook zij kennis kunnen maken met je kindje.

 

Geboortekaartjes dieren